Мільярди Януковича: нардепи кажуть, що у рішенні про конфіскацію є

Мільярди Януковича: нардепи кажуть, що у рішенні про конфіскацію є "лазівка"

Укрінформ
Комітет ВР з питань запобігання і протидії корупції звернеться до ГПУ та Головної військової прокуратури з проханням сприяти розсекреченню судового рішення про перерахування до бюджету України 1,5 млрд дол., заарештованих на рахунках екс-президента України Януковича і його оточення.

Про це на засіданні комітету сказав його голова, заступник керівника фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми підготуємо звернення до Генеральної прокуратури і Головної військової прокуратури", - сказав Соболєв.

Ініціатором розгляду цього питання на засіданні парламентського комітету стала громадська організація Trancparency International Ukraine.

Читайте також: Януковичу й К° висунули нову підозру - в організації теракту й убивств на Майдані

У листі до комітету організація повідомляє, що постанова Військової прокуратури забороняє ДП "Українські інформаційні системи" оприлюднювати вирок у справі з метою захисту учасників судового процесу.

На думку голови комітету, така постанова має на меті приховати від громадськості подробиці справи.

"Конфіскація вказаних коштів на підставі судового рішення, постановленого з порушенням закону, створить для їхніх реальних власників можливість оскаржити це рішення до Європейського суду з прав людини та отримати рішення на свою користь. У такому випадку держава Україна буде зобов'язана повернути усі конфісковані кошти", - йдеться у зверненні антикорупційної організації.

Разом із тим Соболєв висловив сумнів у дієвості депутатського звернення і розсекречення справи й закликав "готуватись до судового процесу".

Як повідомлялось, 28 квітня набуло сили рішення суду про перерахування до державного бюджету 1,5 млрд дол., заарештованих на рахунках Януковича і його оточення.

Президент Петро Порошенко, заявляв, що ці кошти підуть в першу чергу на зміцнення української армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-