Порошенко і Макрон домовилися

Порошенко і Макрон домовилися "підштовхнути" нормандський формат

Фото
Укрінформ
Президенти України і Франції домовилися провести консультації з метою підвищення ефективності можливих зустрічей у "нормандському форматі" і підготувати проекти важливих рішень.

Про це заявив у понеділок Президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з президентом Франції Еммануелем Макроном у Парижі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Левова частина наших переговорів була присвячена ситуації на сході нашої держави, протидії російській агресії проти суверенної незалежної України і ситуації в Криму. Можу наголосити, що ми дуже ретельно обговорили всі обставини, визначили тактику наших дій на подальші кілька тижнів. Ми домовилися провести консультації і узгодити позицію, щоб підвищити ефективність можливих зустрічей у "нормандському форматі"", - сказав Порошенко.

Він додав, що нам не потрібні багатогодинні переговори, повинні бути якісно підготовлені документи, схвалення яких має нарешті принести мир на багатостраждальну українську землю. 

Порошенко наголосив, що мир означає закінчення російської агресії, і підкреслив, що безпековий компонент "мінських угод" має передувати політичному компоненту, а запорукою ефективної імлементації мінських угод є активізація ролі ОБСЄ,  включаючи озброєну місію ОБСЄ і присутність ОБСЄ 24 години на добу.

"Ми домовилися, що покладемо на папір проекти важливих рішень "нормандського формату". Можливо, вони будуть мати назву і "формула Макрона", але ми зможемо на сьогоднішній день пред'явити суспільству план принесення миру і деокупації сходу України. Впевнений, що це саме те, чого чекає Україна, чого чекає Європа, чого чекає світ", - підкреслив Порошенко.

 Фото: Михайла Палінчака

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-