Окупація чи деокупація: Ірина Луценко пояснила різницю між законопроектами щодо статусу АТО

Окупація чи деокупація: Ірина Луценко пояснила різницю між законопроектами щодо статусу АТО

Укрінформ
Законопроект про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету визначає правовий статус військових дій в районі проведення АТО.

Про це розповіла представник Президента в парламенті Ірина Луценко на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми говоримо в цьому законі про правовий статус військових дій, ми говоримо про визнання правового статусу окремих районів Луганської і Донецької області, ми говоримо про поліпшення соціально-економічного управління з метою вирішення належним чином проблем людей у зоні конфлікту: свідоцтво про народження, нотаріальні довідки і так далі", - сказала вона.

Луценко наголосила, що законопроект направлений на посилення спроможності захисту і оборони держави в зоні проведення антитерористичної операції. "Це окремі райони Донецької і Луганської областей", - зазначила вона.

За її словами, в законопроекті закладається основа для розробки  стратегічного бачення того, як відновити суверенітет і територіальну цілісність над окремими районами Донецької і Луганської областей.

"Наші колеги з демократичної опозиції пропонують закон про окупацію, ми говоримо про деокупацію і основне його направлення - на реінтеграцію Донбасу в Україну", - підкреслила представник Глави держави.

Вона повідомила, що робота над законопроектом тривала в робочій групі минулого тижня, а також у понеділок, 19 червня.

Раніше перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко повідомила, що цей законопроект має бути обговорений на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-