Глава фракції

Глава фракції "Самопоміч" оголосив голодування

Оновлено
Укрінформ
Керівник фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березюк оголосив голодування на підтримку львів'ян, які вже тривалий час потерпають від "сміттєвої кризи".

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Львів на сьогодні окупований ворогом. У нього прийшов ворог, який протягом року цинічно, брешучи на кожному кроці, знущається не тільки з керівника міста чи політичної сили - знущається з людей, які там живуть... Держава в особі центральної влади знущається з них (львів'ян - ред.) цинічно. Вимагаючи припинення цього знущання і припинення брехні в державі, я як людина, лікар і народний депутат України прийняв екстраординарне рішення. Ніколи не думав, що це рішення буду приймати у ХХІ столітті, тут. Я оголошую голодування, підтримуючи львів'ян і протестуючи проти свавілля центральної влади», - сказав Березюк.

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня львівська влада звернулася до уряду з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію через проблеми з вивезенням сміття.

За даними Львівської міськради, на сьогодні у Львові назбиралося понад 8,5 тис. тонн відходів, які нікуди вивезти, оскільки полігони ТПВ по всій Україні "умисно заблоковані для м. Львова".

У мерії заявляють. що ситуація "критична" і загрожує небезпекою для здоров`я населення та життєдіяльності міста Львова.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відповідальність за ситуацію, що склалась у місті зі сміттям, покладає на міського голову Андрія Садового, який є лідером партії "Об'єднання "Самопоміч". За словами глави уряду, вирішити проблему з вивезенням сміття у Львові можна за декілька місяців, побудувавши новий полігон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-