У ВККС надали рекомендації щодо майбутнього закону про антикорупційні суди

У ВККС надали рекомендації щодо майбутнього закону про антикорупційні суди

Фото
Укрінформ
Вища кваліфікаційна комісія суддів України рекомендує, щоб у майбутньому законі про антикорупційні суди були передбачені чіткі вимоги до складу колегії, яка відбиратиме суддів до цього суду, та гарантії відсутності конфлікту інтересів.

Про це сказав голова ВККС Сергій Козьяков під час експертного обговорення в Укрінформі на тему "Спеціалізований антикорупційний суд: найкращі світові практики та перспективи створення в Україні".

"Хотів би висловити декілька побажань до того, що має бути у законі (про антикорупційні суди - ред.). Я хотів би від імені всієї Комісії порекомендувати дуже серйозно подумати над вимогами до складу цього нового органу, як я розумію, має створюватися спеціальна колегія і проводити добір на посади. Що мається на увазі? Склад колегії, який би також не викликав сумнівів у доброчесності... Ще дуже важливо - гарантії відсутності конфлікту інтересів у конкурсі і в найближчому майбутньому після конкурсу", - сказав він.

Козьяков також додав, що треба передбачити відповідальність членів комісії з відбору, адже вони отримають доступ до великого обсягу персональних даних.

"Режим отримання персональних даних, обробки, збереження цих персональних даних - для таких людей має бути жорстко визначеним", - зауважив він.

Експертне обговорення організоване програмою USAID "Нове правосуддя" спільно з Консультативною місією Європейського Союзу та Антикорупційною ініціативою Євросоюзу в Україні (EUACI).

Як повідомляв Укрінформ, раніше директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що наразі надзвичайно важливим і необхідним є створення антикорупційного суду. За його словами, без антикорупційного суду ефективно боротися з корупцією неможливо.

Фото: Юрій Іллєнко / Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-