Звинувачений у хабарництві мер Чопа домігся зниження застави — майже на 900 тисяч

Звинувачений у хабарництві мер Чопа домігся зниження застави — майже на 900 тисяч

Фото
Укрінформ
В Апеляційному суді Ужгорода відбулося судове засідання у справі мера Чопа Валерія Самардака, якого прокуратура звинувачує в отриманні 3 тисяч доларів США хабара.

Про це повідомив кореспондент Укрінформу із зали суду.

Раніше Самардаку присудили перебування в СІЗО із заставою 1 мільйон гривень, сьогодні апеляційний суд змінив розмір застави на 128 тисяч гривень.

"В Апеляційному суді Закарпатської області закінчився розгляд апеляційної скарги захисту міського голови Чопа Валерія Самардака стосовно резонансної справи, де він фігурує разом зі своїми заступниками за звинуваченнями у хабарі. Обвинувачення наполягало на триманні під вартою із можливістю внесення застави 1 млн грн. На судовому засіданні були також присутні голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та народний депутат Роберт Горват, які готові були взяти Самардака на поруки. У поруках Апеляційний головуючий суддя Стан відмовив, зате частково задовольнив апеляцію, присудивши заставу 128 тисяч гривень», - повідомляє кореспондент Укрінформу із зали суду.

Як повідомлялося, наприкінці травня Самардака разом із двома заступниками затримали на хабарі $ 3 тисячі співробітники обласної прокуратури разом із поліцейськими. Скандал набув розголосу завдяки тому, що про цей факт повідомив на своїй сторінці у Facebook Генпрокурор Юрій Луценко. За рішенням суду меру Чопа було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із внесенням застави 1 млн грн. Самардак відмовився вносити заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-