Порошенко: Журналістика в Україні стала четвертою владою

Порошенко: Журналістика в Україні стала четвертою владою

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що журналістика в Україні насправді стала четвертою владою, але закликав журналістів бути об’єктивними і дотримуватися стандартів.

Про це він зазначив під час зустрічі з представниками ЗМІ з нагоди їх професійного свята, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Єдине, що можу констатувати – журналістика в Україні насправді стала четвертою владою. Ігнорувати журналістів на сьогоднішній день неможливо і небезпечно. Це дуже важливо і це теж наша спільна перемога. Дуже хотілося б, щоб наша журналістика була об’єктивною, щоб дотримувалися стандартів журналістики. Впевнений, що у вас це виходить і вірю – так буде й надалі», - сказав Порошенко.

Президент окремо подякував вітчизняним журналістам, які пліч-о-пліч з українськими воїнами дуже ефективно ведуть війну із захисту українського інформаційного суверенітету, територіальної цілісності і правди, та справжньої української незалежності.

Також він відзначив воєнних журналістів – тих, хто знаходиться на передовій, ризикуючи власним життям, та робить чесні об’єктивні репортажі про ситуацію на фронті.

«Правда з фронту цінується найбільше, тому при визначенні державних нагород ми вирішили в першу чергу надати перевагу тим, хто бере участь не в інформаційній війні, а тим, хто понюхав пороху на лінії зіткнення, у фронтових окопах шукає правду і ризикує життям», - зазначив Глава держави.

Він також подякував представникам ЗМІ за пропозиції про запровадження квот і повернення української мови в українські медіа.

«Тут пальму першості готовий віддати вам. Це ваша ініціатива і пропозиції, які я тільки підтримав. Народні депутати блискуче спрацювали і я мав велике задоволення та велику честь підписати (закон – ред.)», - зауважив Президент.

За його словами, цим рішенням українська мова з-поміж інших мов стала захищеною в Україні.

Порошенко вручив нагороди журналістам “за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність та з нагоди Дня журналіста”. Зокрема, орден «За заслуги» ІІІ ступеня отримала журналіст Наталія Нагорна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-