Путін хотів украсти киянку Анну Ярославну на очах усієї Європи - Порошенко

Путін хотів украсти киянку Анну Ярославну на очах усієї Європи - Порошенко

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін під час учорашньої прес-конференції у Парижі на очах всієї Європи хотів "украсти" до російської історії Анну Ярославну, доньку київського князя Ярослава Мудрого.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у коментарі щодо рішення Сенату Нідерландів про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

“Все це (перешкоджання Кремлем ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. -   Ред.) робилося з єдиною метою – унеможливити ратифікацію Угоди, поховати її та, відповідно, зупинити курс України на возз’єднання з нашою європейською родиною. Саме возз’єднання, бо історично ми були її частиною... До речі, з часів давньоукраїнського князя Ярослава Мудрого та його доньки-киянки Анни Ярославни, яку буквально вчора Путін намагався на очах всієї Європи викрасти до російської історії”, - заявив Порошенко.

Як повідомлялося, у понеділок, 29 травня, після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном Путін назвав королеву Франції Анну, доньку князя Київського Ярослава Мудрого, «русской».

1051 року Анна Ярославна, відома у світі як Анна Київська, дочка київського князя Ярослава Мудрого та шведської принцеси Інгігерди, вийшла заміж за короля Франції Генріха I.

Сталося це майже за сто років до заснування селища Москви (близько 1147 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-