Янукович і Ко набрали в

Янукович і Ко набрали в "общак" $40 мільярдів із західних кредитів - Чорновол

Укрінформ
Кошти, вкрадені екс-президентом України Віктором Януковичем і його оточенням, формувалися за рахунок кредитів, які надавав нашій країні Захід.

Таку думку висловила в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу народний депутат Тетяна Чорновол. 

За її словами, кошти спецконфіскації - "це "общак" організованої злочинної групи під керівництвом Януковича, там доля всіх, але найбільше – Януковича". 

Також депутат висловила думку, що кошти Януковича формувалися за рахунок кредитів, які надавав Захід.

Розповідаючи  про формування суми, закумульованої в Ощадбанку, Чорновол повідомила: "Ми схопили тільки шматочок, тільки за хвостик. Загалом у цьому общаку "колишні" назбирали 40 млрд дол... Зовнішній державний борг України за часів президента Януковича виріс удвічі - додав 40 млрд дол. Ось ці гроші вони і вкрали. "Сім'я" тягнула не з внутрішньої економіки, бо була активною опозиція, і Януковичу потрібна була стабільність, тому розкрадали вони те, що запозичували".

Чорновол вважає, що одна із функцій тодішнього голови НБУ Сергія Арбузова полягала у легалізації корупційних капіталів.

"Основна тема була купівля облігацій. Українські державні облігації продавалися на зовнішніх біржах дуже активно, і купували їх ті самі "януковичі"... У нас зовнішній борг за єврооблігаціями - 19 млрд євро. І велика частина цього боргу, я просто переконана, - перед Януковичем і компанією. Тобто держава досі платить Януковичу, коли підходить час погашення тих чи інших пакетів облігацій, і будемо так платити і легалізовувати вкрадені "януковичами" кошти ще довго - завдяки Арбузову ці кошти стали частинкою світової фінансової системи. І саме тому ми просто зобов'язані були повернути в державний бюджет хоча б ті кошти-облігації, що були арештовані в Ощадбанку", - заявила Чорновол.

Як повідомлялося, 28 квітня стало відомо про конфіскацію активів режиму екс-президента України Віктора Януковича згідно з рішенням суду. 1 млрд 100 млн дол. були переказані на рахунки Держказначейства в Ощадбанку.

Президент Петро Порошенко зазначив, що ці гроші потрібно спрямувати на армію і соціальну сферу.

Натомість захист Януковича заперечує, що такі гроші взагалі існують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-