Українці Австралії підтримують слова Маккейна: Путін є найбільшою загрозою

Українці Австралії підтримують слова Маккейна: Путін є найбільшою загрозою

Укрінформ
Українська громада Австралії привітала слова сенатора США Джона Маккейна, якими він знову попередив міжнародне співтовариство про те, що найбільшою загрозою для стабільності і миру у світі є Росія Володимира Путіна.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу Союзу українських організацій Австралії (СУОА).

«Союз українських організацій Австралії підтверджує попередньо висловлену точку зору, що агресія Росії на сході України, анексія Криму, загалом неповага до суверенітету країни, нехтування Мінськими домовленостями є загрозою не лише для України, але й для міжнародної спільноти», - сказав голова СУОА Стефан Романів.

На його думку, Путін продовжує свій марш і світ повинен зупинити його.«Чим більш помітним є російський слід в Україні, тим небезпечнішим і нестабільнішим стає світ. Україна сьогодні є маяком для висвітлення зарозумілості і неповаги Путіна до світу», - вважає голова СУОА.

За словами Романіва, під час зустрічі з новообраним президентом Франції Емманюелем Макроном Путін знову показав, що для нього не існує ніяких правил у жодній сфері - військовій, політичній чи історичній, оскільки він стикається лише з обмеженою протидією. Так, цього разу російський президент заявив «що франко-російські відносини розпочалися зі шлюбу Анни Ярославни, середньої дочки Ярослава Мудрого, з французьким королем Генріхом I у 1051 році».

Натомість загальновідомим є історичний факт, що князь Ярослав Мудрий був українцем. Франція і міжнародне співтовариство історично визнали Анну Ярославну за її роль в українсько-французьких відносинах. Відтак очевидним є, що сказане Путіним - дезінформація і кричуща брехня. «Українська громада Австралії закликає міжнародне співтовариство взяти приклад із сенатора Маккейна і називати речі своїми іменами - Путін є найбільшою загрозою, Путін є майстром дезінформації і Путін повинен бути зупинений на його шляху», - заявив Романів.

У зв'язку з цим СУОА закликає міжнародне співтовариство - надати Україні військову допомогу, необхідну для припинення агресії Росії в Україні та посилити санкції проти Путіна і його адміністрації.

«Домігшись цього, ми отримаємо новий, безпечніший світ. Зупинивши тирана зараз, в Україні, ми пошлемо Путіну потужне повідомлення - світ більше не буде терпіти його політичні ігри. Ізоляція, остракізм його і його адміністрації сьогодні є ключовими - стратегія переговорів, угод, утримання його на близькій відстані, щоб можна було домовлятися, зазнали невдачі і очевидно, що надалі не працюватимуть», - підкреслив голова СУОА.

Як повідомлялося раніше, сенатор Маккейн вважає Росію більшою за ІДІЛ загрозою для світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-