Порошенко: Саме в Одесі маю підписати указ на безвізові подорожі до ЄС

Порошенко: Саме в Одесі маю підписати указ на безвізові подорожі до ЄС

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підпише указ про додаткові заходи на безвізові подорожі до ЄС.

Про це Президент сказав під час урочистого відкриття Стамбульського парку і відреставрованих Потьомкінських сходів в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Саме тут в Одесі я маю підписати указ про додаткові заходи щодо забезпечення безперешкодної реалізації громадянами вибореного нами права на безвізові подорожі до ЄС.  Українцям не треба буде більше принизливо стояти в чергах до консульських установ чи візових пунктів, не треба буде сплачувати візових зборів та послуги посередників, не треба буде витрачати час і гроші на бюрократичну роботу по збору непотрібних паперів. Достатньо біометричного українського паспорту», — наголосив Порошенко.

Він також нагадав, що для взаємних подорожей між Україною та Туреччиною взагалі не буде потрібно ніяких паспортів.

“Для взаємних подорожей між Україною та Туреччиною не буде потрібно навіть внутрішніх паспортів. Достатньо ідентифікаційних карток. Це ознака великої довіри між нашими країнами та рух в правильному напрямку”, - наголосив Порошенко.

Президент уточнив, що більше 3,5 млн українців вже отримали біометричні паспорти.

Нагадаємо, українці з 11 червня 2017 року зможуть їздити в країни Євросоюзу без віз. Для цього потрібно мати біометричний паспорт для виїзду за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-