Порошенко про підписання безвізу: Це абсолютно історичний день

Порошенко про підписання безвізу: Це абсолютно історичний день

Укрінформ
Затвердження безвізового режиму для України – абсолютно історичний день для України та ЄС, країна не припинить реформування та європейського поступу.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко після церемонії підписання законодавчого акту про скасування українцям візових вимог для короткострокових подорожей до країн ЄС та Шенгенської зони сьогодні у Страсбурзі.

"Це абсолютно історичний день для України, для моєї 45-мільйонної нації. Абсолютно впевнений, що це історичний день для Європейського Союзу також", - сказав Порошенко.

"Україна повертається до європейської родини. Україна прощається востаннє з радянською і російською імперіями", - наголосив Президент.

Порошенко підкреслив, що Україна абсолютно переповнена рішучості продовжити реформування, адже тільки для візової лібералізації було реалізовано 144 реформи.

Президент України подякував європейським політикам та інституціям за підтримку, масштабну роботу, яка була здійснена для отримання Україною безвізового режиму.

"Війна не є приводом для того, аби зволікати з реформами", - наголосив глава держави, сказавши, що для України це нелегкі часи, але ми йдемо вперед.

Петро Порошенко також запросив президента Європарламенту Антонію Таяні до України.

Як повідомлялося, у середу, 17 травня, у Страсбурзі Президент України Петро Порошенко взяв участь у церемонії підписання законодавчого акту про скасування українцям візових вимог для короткострокових подорожей до країн ЄС та Шенгенської зони. Документ підписали президент Європарламенту Антонію Таяні та міністр внутрішніх справ і національної безпеки головуючої в ЄС Мальти Кармело Абело.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-