Гройсман на зустрічі з президентом Ізраїлю говорив про нові можливості

Гройсман на зустрічі з президентом Ізраїлю говорив про нові можливості

Укрінформ
Офіційний візит Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана до Держави Ізраїль відкриє нові можливості для поглиблення двосторонньої співпраці двох країн у різних сферах. 

У цьому переконаний глава українського уряду, про що він зазначив під час зустрічі з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліним у рамках офіційного візиту до Держави Ізраїль, інформує Урядовий портал.

"Ми тут, щоб поглибити наше співробітництво. Ми надаємо цьому візиту особливого значення і вважаємо, що маємо гарні можливості до поглиблення нашої стратегічної співпраці. Минулого грудня ми відзначили встановлення 25 років наших дипломатичних відносин, і зараз, я вважаю, цей візит має бути послідовним продовженням поглиблення нашого співробітництва у багатьох сферах. Ми хочемо, щоб цей візит мав дуже конкретні і чіткі нові можливості", - наголосив прем’єр.

Він зауважив, що під час його візиту буде підписано низку двосторонніх документів та обговорено питання щодо поглиблення співробітництва країн, зокрема у сферах економіки, освіти, охорони здоров'я та культури.

Обговорюючи двосторонню взаємодію, сторони позитивно зауважили інтенсифікацію взаємодії країн протягом останніх років. Зокрема, говорячи про перспективи поглиблення економічного співробітництва, Гройсман зауважив позитивну динаміку двосторонньої торгівлі України та Ізраїлю. Уточнення механізмів, владнання питань порядку денного буде мати гарний результат для розвитку економік обох держав, наголосив він.

Під час переговорів сторони торкнулися питання протистояння України російській агресії та стану виконання Мінських домовленостей. Президент Рівлін наголосив, що Ізраїль підтримує суверенітет і територіальну цілісність Української держави.

Серед тем обговорення Прем’єр-міністра України та Президента Ізраїлю також стало питання взаємодії країн на міжнародній арені, зокрема у міжнародних організаціях. У цьому контексті  Гройсман наголосив, що Україна бажає Ізраїлю незалежності і миру, і працює над цим.

"Україна є другом Ізраїлю. Ми маємо будувати добрі партнерські стосунки, добре майбутнє - ми у цьому зацікавлені. Маємо поглиблювати наш двосторонній діалог, щоб більше розуміти одне одного і більше координуватися у тому числі на міжнародній арені. Тільки у діалозі можна знаходити правильні рішення", - підкреслив Гройсман та привітав ізраїльський народ із нещодавнім відзначенням 69-ї річниці незалежності Держави Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-