Порошенко про безвіз для України: Це - повернення до європейського дому

Порошенко про безвіз для України: Це - повернення до європейського дому

Звернення
Укрінформ
Затвердження Радою ЄС безвізового режиму для України є поверненням українців до спільного європейського дому.

Про це йдеться у зверненні Глави держави. 

"Щойно Рада міністрів Євросоюзу схвалила остаточне рішення про надання нам, громадянам України, права на безвізові подорожі. 17 травня у Страсбурзі в приміщенні Європарламенту, як ми домовилися з нашими європейськими друзями, урочисто підпишуть відповідний законодавчий акт. Це, напевно, буде один із найважливіших моїх візитів за три роки служіння на посаді глави української держави", - наголосив Президент.

Як він зазначив, рішення опублікують в Офіційному журналі Союзу – і за двадцять днів по тому воно набуде чинності.

"Приблизно 11 червня 34 європейських країни увімкнуть зелене світло власникам українських біометричних паспортів – для безвізових короткострокових поїздок. Зникнуть черги в посольства та візові центри. Залишиться в минулому виснажлива тяганина із збору паперів. Люди заощадять гроші, які витрачали на консульські збори та послуги посередників", - зазначив Порошенко.

Але, як він відзначив, "безвіз" – це набагато більше, ніж спрощений спосіб виїзду за кордон. Це – гігантський крок до Європи, до утвердження свободи людини і незалежності України.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Євросоюзу 11 травня затвердила без обговорення безвізовий режим для України. Далі, за процедурою, 17 травня президент Європарламенту та посол головуючої в Євросоюзі Мальти остаточно підпишуть законодавчий регламент про безвізовий режим для України. У Страсбурзі церемонію підписання документа планує відвідати Президент України Петро Порошенко.

Після опублікування безвізовий режим для українських громадян набуде чинності, як планується, 11 червня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-