Справа Мартиненка: міністр юстиції звернувся із заявою до правоохоронців

Справа Мартиненка: міністр юстиції звернувся із заявою до правоохоронців

Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що правоохоронні органи не повинні дозволяти собі впливати на експертів чи суддів у справі екс-депутата Миколи Мартиненка.

Про це голова відомства сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується даної конкретної справи (справи Мартиненка - ред.), ми з цього приводу теж зробили заяву. У матеріалах справи були припущення, що можливий вплив на експертів, тому ми зробили публічну заяву, і всі експерти Київського експертного центру зазначили, що за роки роботи установи, а тим паче, за останні три роки, жодного разу не було впливу з боку керівництва міністерства юстиції на незалежних експертів. Я хочу так само звернутися до всіх правоохоронних органів, щоб вони також не дозволяли собі жодного впливу ні на експертів, ні на суддів. Тому я, як міністр юстиції, стою на тому, що процес має бути максимально в юридичній, а не політичній площині», - наголосив Петренко.

На запитання, чи пропонували йому взяти на поруки Мартиненка, не відповів.

«Я хотів би, щоб і реформа судової системи, і реформа правоохоронних органів привела до того, щоб в Україні кожна людина, починаючи від звичайного громадянина і закінчуючи міністром, народним депутатом чи колишнім народним депутатом, мала право на справедливість і правосуддя», - сказав міністр юстиції.

Окрім того, за словами Петренка, найближчими місяцями Мін'юст презентуватиме реформу системи експертиз.

«Зараз є неприпустимим, коли слідчі різних правоохоронних органів мають постійні контакти з експертами, коли слідчий приходить до експертів і веде з ними консультації. Цього не повинно бути. Ми презентуємо концепцію, презентуємо ту модель, яка прибере будь-який суб'єктивний вплив і можливості комунікації між експертами і слідчими. Я хотів би, щоб за нашим прикладом почали рухатися й інші правоохоронні органи», - зазначив міністр юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-