Захист Мартиненка стверджує, що не має наміру затягувати процес

Захист Мартиненка стверджує, що не має наміру затягувати процес

Укрінформ
Адвокат колишнього нардепа Миколи Мартиненка Ігор Черезов стверджує, що сторона захисту не буде затягувати процес.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Ми не затягуватимемо процес. Хоч так його (суддю Бобровика - ред.) пожаліємо, адже зрозуміло, що не слухає він нас. Немає сенсу», - зазначив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Солом’янський райсуд Києва розгляне питання про обрання запобіжного заходу Мартиненку, а також колишньому голові наглядової ради Одеського припортового заводу Сергію Переломі.

20 квітня в Києві детективи Національного антикорупційного бюро України затримали колишнього народного депутата Мартиненка, який підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 ("Створення злочинної організації"), ч.5 ст.191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинною організацією у складі посадовців державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", посадовців "STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH", а також групою осіб, які мали контроль над зазначеними підприємствами, у тому числі Мартиненком, була вчинена розтрата коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн дол. США шляхом неправомірного укладення і подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника STEUERMANN. Надалі кошти переказано з рахунків компанії STEUERMANN на рахунки офшорних компаній "WARGRAVE TRADING LLP" і "DALLAS FUEL SA".

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.

Сам Мартиненко називає обвинувачення проти нього сфальсифікованими.

Крім того, 20 квітня детективи НАБУ також затримали колишнього голову наглядової ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. За версією слідства, він забезпечував координацію між компанією-посередником і ДП «СхідГЗК». Перелома також відомий як фігурант іншого кримінального провадження - щодо завдання збитків ПАТ «Одеський припортовий завод» у розмірі 205 мільйонів гривень, розслідування якого детективи НАБУ завершили в грудні минулого року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-