Інтерпол затримав у Чорногорії фігурантку газових схем Онищенка - САП

Інтерпол затримав у Чорногорії фігурантку газових схем Онищенка - САП

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура готує екстрадицію до України учасниці газових схем народного депутата Олександра Онищенка - Ірини Мусієнко.

Про це САП повідомляє на своїй сторінці у Facebook

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє, що 7 квітня 2017 року в аеропорту Подгоріца владою Чорногорії за орієнтуванням департаменту Інтерполу та Європолу затримано громадянку України Мусієнко І.М., яка підозрюється в участі в так званій "газовій схемі” депутата Онищенка, зокрема у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.255; ч.4 ст.28, ч.5 ст.191; ч.4 ст.28, ч.2 ст.205; ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 КК України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, САП вживає всіх можливих заходів для екстрадиції Мусієнко на територію України з метою притягнення до кримінальної відповідальності.

У САП також нагадали, що в день перших затримань учасників газових схем - 15 червня 2016 року - Мусієнко залишила територію України та до теперішнього часу не поверталась. 13 серпня 2016 року Мусієнко повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.255; ч.4 ст.28, ч.5 ст.191; ч.4 ст.28, ч.2 ст.205; ч.4 ст.28, ч.3 ст. 209 Кримінального кодексу України, а постановою детектива НАБУ від 13 серпня 2016 року оголошено розшук підозрюваної Мусієнко.

Раніше у середу, 12 квітня, Національне антикорупційне бюро України повідомило, що направило до Генпрокуратури документи, необхідні для початку екстрадиції з Іспанії матері Онищенка Інеси Кадирової, яка, за версією слідства, є співорганізатором так званої газової схеми народного депутата. 

Як повідомляв Укрінформ, Онищенка й ще 20 осіб підозрюють в організації корупційної схеми, що завдала збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн. За версією слідства, з січня 2013 року по січень 2016 року компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-