Місцева влада відповідальна за успішність громад - Гройсман

Місцева влада відповідальна за успішність громад - Гройсман

Укрінформ
В Україні необхідно підвищувати відповідальність місцевої влади, і вона при цьому не повинна «відриватися» від громади та її інтересів.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на ІІІ Щорічному круглому столі міських голів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба підвищити відповідальність на місцях для того, щоб інструменти, які має сьогодні місцеве самоврядування, розвивалися достатньо динамічно, щоб ці інструменти, були ефективними і люди могли впливати на прийняття рішень на місцях», - сказав Гройсман.

На його переконання, дуже важливо, щоб думки та позиція влади повністю збігалися з позицією громади, адже це гарантуватиме успіх. «Бо якщо влада починає рухатися в одну сторону, а у людей є інші пріоритети, прірва між ними зростає і успіху в такій громаді досягти неможливо», - додав глава уряду.

Він вважає добрим знаком те, що громади почали формувати власні стратегії розвитку, адже без них навряд чи можна нормально розвиватися.

Водночас Гройсман звернув увагу на те, що за останні три роки довіра громадян до місцевої влади суттєво збільшилася. Крім того, зросла їхня фінансова незалежність, а це також крок до успіху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-