Порошенко розповів, про що домовився з Меркель і Олландом

Порошенко розповів, про що домовився з Меркель і Олландом

Укрінформ
Лідери України, Німеччини та Франції під час учорашньої телефонної розмови домовилися  запропонувати порядок денний для саміту "нормандського формату" для обговорення "дорожньої карти" імплементації Мінських угод.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив на брифінгу в ході офіційного візиту до Латвійської Республіки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і французьким президентом паном Олландом ми домовилися про те, що ініціюємо або запропонуємо порядок денний для саміту "нормандського формату", де маємо рішуче вимагати дотримання та імплементації Мінських угод і  обговорити "дорожню карту" реалізації цього процесу", - сказав Порошенко.

Він додав, що вдячний європейським партнерам за готовність продовжити санкції проти Російської Федерації як ефективний механізм мотивації РФ дотримуватися взятих на себе під час підписання мінських угод зобов'язань, якщо Росія "не продемонструє свою готовність припинити вогонь, свою готовність запровадити безпековий пакет".

У цьому контексті Президент України повідомив, що сьогодні начальник Генштабу і міністр оборони доповіли йому, що після оголошення ініційованого Україною передвеликоднього режиму припинення вогню, на жаль, не було жодного дня, коли б цей режим дотримувався російською стороною.

"1 і 2 квітня ми бачили певне скорочення застосування важкої артилерії і мінометів. На жаль, учора ми побачили різку ескалацію: кількість обстрілів порівняно з 1-2 квітня зросла в три рази,  під час мінометного обстрілу загинув український військовий, активно застосовується стрілецька зброя", - констатував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-