Яценюк каже, що на нього “полює” Слідком РФ

Яценюк каже, що на нього “полює” Слідком РФ

Укрінформ
Екс-прем'єр-міністр, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк стверджує, що Слідчий комітет Російської Федерації направив клопотання до суду про його арешт.

Про це Яценюк написав у Facebook.

"Посольство України в Росії отримало копію повідомлення Єсентукського міського суду Ставропольського краю. Слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ Північно-Кавказького округу Найманов А.К. направив до суду клопотання про мій арешт за звинуваченнями у здійсненні злочину, передбаченого ч.2 ст.209 УК РФ, п.п. «в», «з», «н» ст.102, ч.2 ст.15, п.п. «в», «з», «н» ст.102 УК", - повідомив Яценюк.

Зокрема, він вказав, що йдеться про статті «Участие в устойчивой вооруженной группе (банде) или в совершаемых ею нападениях»; «Ответственность за приготовление к преступлению и за покушение на преступление»; «Умышленное убийство при отягчающих обстоятельствах».

"Це - звичайно, повна і схиблена маячня. Але це також і продуманий сценарій", - наголосив екс-прем'єр.

На його переконання, Кремль шукає юридичні механізми переслідувань українських політиків, і в цьому сценарії є намір вивести тему «звірств Яценюка в Чечні» на новий рівень для широкого спектру подальших дій.

"Очевидно: на фоні всіх останніх резонансних подій – цинічних убивств та репресій проти опозиції – російська диктаторська влада переходить до нового витка гібридної війни", - підкреслив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-