Вороненкова охороняли співробітники військової розвідки - Пономарьов

Вороненкова охороняли співробітники військової розвідки - Пономарьов

Укрінформ
Екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, якого вчора застрелили в Києві, охороняли співробітники військової розвідки.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі "1+1" розповів ще один екс-депутат Держдуми, який переїхав в Україну, Ілля Пономарьов.

За його словами, Вороненкова охороняли співробітники військової розвідки і справді зазвичай з ним були два охоронці. Але 23 березня дружині Вороненкова стало погано, і один з охоронців залишився з нею.

Пономарьов сказав, що Вороненков користувався послугами державної охорони, оскільки вважав її надійнішою. Крім того, у колишнього депутата не було стільки грошей, щоб оплачувати приватну охорону.

Зі свого боку, народний депутат і радник глави МВС Антон Геращенко заперечує, що в смерті Вороненкова є вина охоронця.

"Життя людини дуже легко відняти, якщо кілер високомотивований, є людиною, готовою виконати будь-яке завдання спецслужби, яка його послала. Я хочу нагадати, що навіть президента США Кеннеді з усіма можливостями спецслужб теж не вберегли... Навіть коли тобі здається, що ти передбачив все, ти не можеш передбачити все", - сказав народний депутат.

Як відомо, 23 березня близько 11:30 на перехресті бульвару Тараса Шевченка та вулиці Пушкінської у Києві сталася стрілянина.

Попередньо встановлено, що чоловік з охоронцем вийшли з готелю: невідомий відкрив вогонь. В результаті стрілянини було вбито колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Також зловмисник поранив охоронця екс-політика, однак той встиг вистрілити у відповідь і поранив убивцю.

Пізніше кілер помер у лікарні. Народний депутат Антон Геращенко заявив, що вбивця був агентом російських спецслужб.

Президент України Петро Порошенко заявив, що у вбивстві простежується слід спецслужб РФ, а сам інцидент назвав "актом державного тероризму з боку Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-