Порошенко: Вбивство Вороненкова - акт державного тероризму з боку Росії

Порошенко: Вбивство Вороненкова - акт державного тероризму з боку Росії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів нараду з силовиками щодо цинічного вбивства Дениса Вороненкова.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

"Підступне вбивство у центрі Києва Ігоря Вороненкова – це акт державного тероризму з боку Росії, яку він був змушений покинути з політичних міркувань. Явний почерк російських спецслужб, що раніше неодноразово проявлявся в різних європейських столицяхм, - заявив під час наради Президент.

Він наголосив, що Вороненков був одним з головних свідків російської агресії.

"Вороненков був одним з головних свідків російської агресії проти України і зокрема ролі Януковича щодо введення до України російських військ. Вважаю невипадковим, що вбивство відбулося в один день з диверсією в Балаклії на Харківщині", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, сьогодні біля готелю Premier Palace у Києві було вбито чоловіка. Згодом правоохоронці підтвердили, що вбитим є колишній депутат російської Держдуми Денис Вороненков, який прийняв українське громадянство та надав свідчення проти екс-президента Віктора Януковича.

Колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени 2016 року виїхав із Росії через кримінальне переслідування. У грудні він отримав українське громадянство. Він є свідком у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Дениса Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-