Грицак сподівається, що Порошенко найближчим часом затвердить реформу СБУ

Грицак сподівається, що Порошенко найближчим часом затвердить реформу СБУ

Укрінформ
В СБУ розраховують на те, що Президент України Петро Порошенко найближчим часом підпише проект реформування Служби безпеки України.

Про це голова Служби безпеки України Василь Грицак сказав на брифінгу в Укрінформі.

"Підготовлено проект реформування служби безпеки України, який пройшов усі необхідні процедури погодження. І ми сподіваємося, що він найближчим часом буде підписаний Президентом України", - сказав Грицак.

За його словами, Консультативна місія ЄС допомагала Службі безпеки готувати проект цієї реформи.

"Ми усвідомлюємо необхідність перетворення СБУ на спецслужбу європейського зразка, ми усвідомлюємо, наскільки важливо зберегти баланс. Тобто, ми маємо стати прозорими, спілкуватися із громадським суспільством, бо є частиною його, але при цьому нам важливо не втратити ефективності, не стати слабшими, ніж ми є сьогодні", - підкреслив Грицак.

Як зазначила у свою чергу в.о. голови Консультативної місії ЄС Жоель Вахтер, реформування СБУ нині є надзвичайно актуальним питанням, а місія готова і надалі надавати свою підтримку у проведенні якісних змін. Йдеться про треніги, консультації та іншу допомогу. «ЄС хоче бачити СБУ партнером, якому довіряють європейські спецслужби», - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-