Гройсман: Варто не розколювати країну, а розвивати її

Гройсман: Варто не розколювати країну, а розвивати її

Укрінформ
Прем'єр-міністр УкраІни Володимир Гройсман закликає усіх не займатися популізмом, не розхитувати ситуацію на темі вугільної блокади, а об'єднатися заради розвитку країни.

Як сказав глава уряду у вечірньому ефірі ICTV, про це у понеділок вдень він говорив із головами обласних рад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я запитав у них, хтось із вас провів хоч один круглий стіл? Запитали у викладачів, економістів, який буде вплив (блокади - ред.) на інші сфери життя? Ніхто цього не зробив, а просто пливли за течією. Сказали, що це популярно. І тут треба відзначити, що у принципі той, хто готував цю диверсію проти України, вони дуже вдало обрали точку, тому що коли говорять "торгівля на крові" - мені самому моторошно від цього", - сказав Гройсман.

За його словами, люди мають розуміти, що є контрабанда, проти якої виступає КМУ, а є те, що Україна забирає із своІх надр на свою ж територію.

"Крім того, є санкції проти Росії, тому представники терористів не могли продавати з української землі її багатства, тож постійно шукали шляхи як вкрасти і от знайшли варіант, коли запрацювала так звана енергетично-економічна блокада", - додав Прем'єр-міністр.

Гройсман нагадав що неодноразово пропонував представникам блокадників спільно зробити робочі групи та тримати під контролем усе, що відбувається на ліні розмежування.

"І що я отримав через тиждень? Відповідь про те, що вони не будуть ні з ким розмовляти", - нагадав він.

Глава уряду вкотре прокоментував ситуацію із "вугільною блокадою". Гройсман вважає, що багато з тих, хто здійснює блокаду непідконтрольних територій Донбасу, щиро серцем вболівають за Україну, але їхні дії мають зворотний ефект. Але є ті, хто робить це навмисно, бо це потрібно нашим ворогам.

"Україну розколювати - це в інтересах наших ворогів, а нам треба об'єднуватися. Ми маємо шанс цю країну зробити успішною, але на жаль завжди хтось знаходиться, хто намагається нам заважати", - сказав Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-