Президент очікує, що новий Верховний Суд запрацює вже у травні-червні

Президент очікує, що новий Верховний Суд запрацює вже у травні-червні

Укрінформ
Новий Верховний Суд України може запрацювати вже у травні-червні.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку у понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Очікую, що новий Верховний Суд запрацює вже у травні-червні. Мусимо за ці весняні місяці проголосувати нове процесуальне законодавство, яке забезпечить перехід судової системи з чотириланкової до триланкової, чим завершимо виконання рекомендацій Ради Європи з цього питання”, - сказав Порошенко.

Президент нагадав, що наразі триває безпрецедентний конкурс, за результатами якого буде створено новий Верховний суд на  засадах відкритості і конкурентності. В ньому беруть участь і діючі судді, і кандидати з-поза судової системи.  адвокати та науковці. На старті надійшло півтори тисячі заявок, зараз залишилося трохи більше 500 кандидатів. Перевіряти кандидатів на відповідність критеріям професійної етики та доброчесності   має Вищій кваліфікаційній комісії суддів, Громадська рада доброчесності, Вища рада правосуддя, додав Порошенко.  

“Після конкурсу до Верховного Суду розпочнеться реорганізація апеляційних судів. Нове законодавство дозволяє брати в конкурсах участь не тільки суддям, але й адвокатам та науковцям. Тож звертаюся до всіх правників, що мають відповідну кваліфікацію і стаж роботи: долучайтеся до розбудови нових судів, яких так гостро потребують українці”, - заявив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-