Порошенко пояснив “відносини” з підприємствами на окупованому Донбасі

Порошенко пояснив “відносини” з підприємствами на окупованому Донбасі

Укрінформ
Територіальна цілісність України має бути відновлена політико-дипломатичним шляхом з реінтеграцією неконтрольованих територій до складу держави, відтак було збережено обмежені відносини з деякими підприємствами по той бік лінії зіткнення.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на екстреному засіданні Ради національної безпеки та оборони України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Блокувати чи не блокувати? Підтримувати з окупованими районами бодай мінімальні економічні відносини чи обрубати все? На ці питання можна відповідати по-різному... Залежить від того, якої ми дотримуємося стратегії. Наша мета очевидна - відновлення територіальної цілісності України політико-дипломатичним шляхом, реінтеграція неконтрольованих територій до складу держави, возз'єднання їхніх мешканців з українською родиною”, - заявив Порошенко.

За словами глави держави, саме ці заходи називаються поверненням Донбасу в Україну, а України – на Донбас.

“Це те, що покладено в основу нашої державної політики. Це те, за що віддають життя і проливають кров наші воїни. Це те, що підтримує переважна більшість українців і міжнародна спільнота”, - наголосив він.

Президент підкреслив: “Виходячи саме з такої стратегії, ми свого часу й залишили обмежені стосунки з підприємствами по ту лінію зіткнення. Не з усіма, а, наголошую, лише з тими, чиї власники знайшли спосіб залишитися у правовому полі України... Хто зберіг свої підприємства під українською юрисдикцією. Хто платив податки до українського бюджету, включно з військовим збором на підтримку українських Збройних сил. Це гроші, які йшли Україні, які дозволяли вирішувати соціальні проблеми людей і зміцнювати обороноздатність країни”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-