Генпрокурор розповів, як судитимуть Януковича

Генпрокурор розповів, як судитимуть Януковича

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президента Віктора Януковича будуть судити заочно.

Про це Луценко заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Янукович предстане перед судом в заочному засудженні. Він буде мати захист, мати всі процесуальні можливості, крім особистої присутності у суді, якої він через свій особистий страх уникає", - сказав Луценко.

За його словами, цей страх штовхнув Януковича до чергової брехні, зокрема, він заявляє, що ніякого листа про прохання введення російських військ на територію України  не підписував. Луценко повідомив, що те саме заявили нещодавно і представники Генпрокуратури РФ, які надіслали листа про те, що ні в Адміністрацію президента РФ, ні в Раду Федерації Федеральних зборів РФ ніякої заяви від Януковича щодо прохання використати військові сили РФ на території України не надходило. 

Луценко зауважив, що це все брехня і він "це доведе елементарно". У цьому контексті генпрокурор повідомив, що є документи від Ради Безпеки ООН і секретаріату про те, що цей документ є офіційним документом і був розповсюджений офіційним представником РФ Чуркіним у Раді Безпеки ООН.

Як повідомляв Укрінформ, Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України підготувала уточнену підозру колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Зокрема, під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович звертався з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-