Стець пояснив, які дані Доктрина інформбезпеки відносить до заборонених

Стець пояснив, які дані Доктрина інформбезпеки відносить до заборонених

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики здійснюватиме моніторинг ЗМІ та загальнодоступних ресурсів в інтернеті з метою виявлення інформації, поширення якої заборонене в Україні.

Це передбачено новою Доктриною інформаційної безпеки України, заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець в ефірі «Громадського радіо».

До переліку забороненої інформації міністр відніс ресурси, які поширюють сепаратистські ідеї.

«Це все, що стосується підриву суверенітету, це поширення ресурсів, які поширюють сепаратистські рухи. Це те, що стосується розв’язання релігійних конфліктів», - зазначив Стець.

Закриття сепаратистських ресурсів стане можливим завдяки дії нової Доктрини.

«Раніше не було чітких зобов’язань у конкретних органів влади. Зараз є хороший діалог. Є певні ресурси, до них є питання. Поставили запобіжники, пішли до суду і їх закрили», - сказав міністр.

Він також додав, що заборонену інформацію визначає чинне українське, міжнародне законодавство та Конституція України. 

За словами Стеця, незважаючи на те, що у Доктрині немає окремих положень про соцмережі, їх слід розцінювати як складову інтернету. 

Міністр не назвав конкретних термінів, коли можуть бути закриті перші сайти, проте зазначив, що вже є люди, відповідальні за цей процес.

«Дмитро Золотухін буде втілювати у життя Доктрину. Є зміни, є орган влади, є люди, які будуть це втілювати у життя. Я хотів би, що це було за участю громадськості і медіаюристів. Не хочу, щоб просто ми зайшли на Facebook і запитали, кого, на вашу думку, слід закрити», - сказав Стець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-