Романюк розповів, як на конкурсі до Верховного суду розглядав свою ж справу

Романюк розповів, як на конкурсі до Верховного суду розглядав свою ж справу

Укрінформ
Голова Верховного Суду Ярослав Романюк заперечує отримання переваги на конкурсі в новий Верховний Суд в результаті видачі йому на практичне завдання раніше розглянутої ним справи. 

Про це він повідомив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Водночас Романюк підтвердив, що як практичне завдання на конкурсі в новий Верховний Суд отримав судове рішення, яке вже розглядав у червні 2016 року. При цьому Романюк стверджує, що вже не пам'ятає обставин цієї справи.

"Я цієї справи не пам'ятаю. Цієї справи в мене на доповіді не було, обставин справи я не пам'ятаю зовсім!" - сказав він.

Також  очільник ВСУ стверджує, що в практичному завданні на конкурсі і в розглянутій ним судовій справі було поставлено різні завдання для вирішення.

Романюк вважає, що на питання, як узагалі могла виникнути така ситуація, повинні відповідати передусім розробники практичних завдань для конкурсу, а не судді.

Як повідомлялося,  Вища кваліфікаційна комісія суддів не вважає порушенням видачу претендентам у новий Верховний Суд на практичне завдання в конкурсі судових справ, щодо яких вони виносили рішення. 

Раніше Громадська рада доброчесності (ГРД) при ВККС заявила, що  деякі  претенденти в новий Верховний Суд під час виконання практичного завдання готували судові рішення на основі фабули справ, які вони розглядали як судді.  У ГРД вважають, що така ситуація підриває довіру до результатів конкурсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-