Нардеп: Яценюку знову запропонували Нацбанк —  якщо піде Гонтарева

Нардеп: Яценюку знову запропонували Нацбанк — якщо піде Гонтарева

Укрінформ
Лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк отримав пропозицію очолити Національний банк України після відставки Валерії Гонтаревої, однак наразі згоди на це не дав.

Про це заявила журналістам перед початком форуму «Фінансова еволюція українських партій: реформа чи імітація» голова Комітету ВР з питань свободи слова, народний депутат від фракції «Народний фронт» Вікторія Сюмар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується Арсенія Яценюка, наскільки мені відома його позиція, він не хоче обіймати цю посаду (голови НБУ - ред.), хоча такі пропозиції і така можлива рокіровка обговорюється», - сказала Сюмар.

Вона додала, що, на її думку, Гонтарева є лідером недовіри в українців і серед усіх політиків, зважаючи на той курс, який був у банківській сфері. Сюмар зауважила, що це був курс «на зачищення банківської сфери і на плаваючий курс гривні, до чого українці ставляться досить проблемно».

Сюмар додала, що, опускаючи національну валюту, ми не кредитуємо українську економіку, а це неправильно, тому що завданням Нацбанку є її кредитування.

«Тому, очевидно, що до Валерії Гонтаревої є багато претензій і в політиків, і в суспільства. Я б не дивувалася її позиції і бажанню піти у відставку. Це насправді дивно, що вона досі обіймає цю посаду», - вважає Сюмар.

Як повідомляв Укрінформ, у НБУ спростували повідомлення ЗМІ про відставку Гонтаревої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-