Комітет виборців: 3/4 українських партій задекларували

Комітет виборців: 3/4 українських партій задекларували "нулі"

Укрінформ
Із 349 офіційно зареєстрованих партій в Україні реально працюють і подають фінансові звіти близько 70.

Про це заявив генеральний директор ВГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель під час міжнародної конференції "Партійна реформа як запорука стабілізації політичної ситуації в Україні", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо проаналізувати фінансові звіти політичних партій, то ми бачимо, що 3/4 політичних партій подали в деклараціях фактично нулі або прочерки. І на превеликий жаль, це навіть ті партії, які проводять активну діяльність на місцях. Тобто в Україні є близько 60-70 політичних партій, які реально працюють і подають реальні фінансові звіти", - зауважив Кошель.

Він нагадав, що за даними Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) в Україні офіційно зареєстровані 349 політичних партій, із яких понад 100 не подали фінансові звіти до НАЗК.

"На наше переконання потрібно вдосконалювати закон і запровадити норму, яка передбачає можливість анулювання свідоцтва політичної партії в разі, якщо вона два рази підряд не подавала фінансові звіти до НАЗК", - зазначив Кошель. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-