Порошенко: За час АТО загинули 2608 військових, з них 2200 - зі складу ЗСУ

Порошенко: За час АТО загинули 2608 військових, з них 2200 - зі складу ЗСУ

Укрінформ
За час російської агресії загинули 2608 українських військовослужбовців, 2200 з них – зі складу Збройних сил.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму виступі під час зустрічі оперативного збору керівного складу Збройних сил України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"2608 українських військовослужбовців загинули за час агресії. 2200 з них – зі складу Збройних сил. Просив би вшанувати їхню пам'ять хвилиною мовчання, - як і Героїв Небесної Сотні, яких країна поминає саме в ці дні", - заявив Глава держави на початку виступу.

Як Верховний Головнокомандувач, як Президент від імені українського народу Петро Порошенко висловив подяку керівництву ЗСУ, а також солдатам, всьому особовому складу Збройних сил, інших наших мілітарних формувань – "за надійний захист країни від агресії з боку Російської Федерації,  агресії, яка в різних формах та з різним ступенем інтенсивності триває вже три довгих роки". 

Президент підкреслив, що завдяки героїзму воїнів, подвижництву волонтерів, патріотизму переважної більшості українських громадян, спільній роботі всіх гілок влади, зусиллям дипломатів, які залучили на підтримку України значну частину світової спільноти, - російську навалу вдалося призупинити.

"Ми звільнили частину захоплених ворогом територій та локалізували театр воєнних дій. Спасибі вам, і слава богові, що дав нам сил і можливостей вистояти", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-