Фірташа заарештували у Відні

Фірташа заарештували у Відні

Оновлено
Укрінформ
Український олігарх Дмитро Фірташ заарештований у Відні.

Про це повідомляє австрійський телеканал ORF.

"Фірташ був заарештований незабаром після прийняття рішення Земельного суду Відня на підставі європейського ордера на арешт", - йдеться в повідомленні.

Український олігарх перебував на волі під рекордно високою заставою, але був заарештований, зауважує ЗМІ.

Телеканал також зазначає, що олігарх відреагував на оголошення вироку суду з "тихим жахом".

Арешт Фірташа підтвердили Deutsche Welle у прокуратурі Відня.

Як заявила речниця відомства, технічно затримання не пов'язане з рішенням австрійського суду й здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Водночас в прес-службі Фірташа спростовують відомості про його арешт. Про це повідомляє Українська правда.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Вищий земельний суд Відня оголосив, що вважає екстрадицію і здійснення кримінального переслідування допустимими, задовольнивши таким чином апеляцію прокуратури, що представляє інтереси США. Однак затвердити цей вердикт ще має Федеральне міністерство юстиції Австрії.

У квітні 2015 цей самий суд відмовився видавати Дмитра Фірташа США, де його звинувачують в корупції, вважаючи справу політично мотивованою. Тепер, однак, судді вирішили інакше.

Нагадаємо, голова ради групи компаній Group DF 48-річний Дмитро Фірташ був заарештований 12 березня 2014 року на запит Мін'юсту США в офісі своєї фірми у Відні. В ордері бізнесмена звинувачували у дачі хабара в розмірі 18,5 млн дол індійським політикам з метою отримання ліцензій на видобуток титанової руди. Відповідно до рішення Земельного суду Відня у кримінальних справах, йому був обраний запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту. Фірташ був звільнений під рекордну заставу 125 млн євро і підписку про невиїзд з Австрії.

Фото: Олександр Течинський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-