Віденський суд дозволив екстрадицію Фірташа в США

Віденський суд дозволив екстрадицію Фірташа в США

Оновлено
Укрінформ
ищий земельний суд Відня у вівторок, 21 лютого, виніс остаточну ухвалу про екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа в США - дозволив.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд вважає екстрадицію і здійснення кримінального переслідування допустимими», - заявив суддя, пообіцявши дати письмове обгрунтування такому рішенню.

Таким чином, задоволена скарга прокуратури, що представляє інтереси США. 

Цей же суд 30 квітня 2015 року відмовився видавати Дмитра Фірташа США, де його обвинувачують в корупції. Сьогодні суд розглянув апеляцію прокуратури на це рішення. 

Від останнього слова бізнесмен відмовився, пославшись на те, що за нього всі висловили четверо його адвокатів, які в своїх виступах акцентували увагу на брак доказів проти їх підзахисного, а також «політичної мотивованості» цієї справи. 

Процес викликав ажіотаж серед ЗМІ

Як відомо, голова ради групи компаній Group DF Дмитро Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом Мін'юсту США. В ордері бізнесмена обвинувачували в дачі хабарі у розмірі 18,5 млн дол. індійським політикам з метою отримання цінних ліцензій на видобування титанової руди. Згідно з рішенням Земельного суду Відня з кримінальних справ, йому було призначено запобіжний захід у вигляді екстрадійного арешту. Фірташ був звільнений під заставу за рекордних 125 млн євро і підписку про невиїзд з Австрії.

Фото: http://glavcom.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-