Гройсман: Уряд та

Гройсман: Уряд та "майданівці" вийшли на новий рівень взаємодії

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у п'ятницю зустрівся з представниками Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані та наголосив, що уряду та "майданівцям" вдалося вивести на новий рівень двосторонню взаємодію.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Володимир Гройсман зауважив, що уряду та "майданівцям" вдалося вивести на новий рівень двосторонню взаємодію і співпрацю, що забезпечить її результативність. Так, у структурі Міністерства соціальної політики України створено сектор соціального захисту постраждалих осіб під час Революції Гідності та членів їх сімей", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що в міністерствах охорони здоров'я та економічного розвитку і торгівлі визначено відповідальних за опрацювання документів, пов’язаних із задоволенням потреб громадян, які постраждали під час участі в Революції Гідності.

"Коли є ваша проблематика і розуміння, що потрібно зробити, а з нашого боку розуміння того, що це важливо, тоді ми можемо отримати якісний результат. Зараз, коли механізми створені, ці питання вирішуватимуться - вдячний за такі ініціативи", - зауважив глава уряду.

Повідомляється, що сьогоднішня зустріч стала продовженням попередньої наради Володимира Гройсмана з учасниками Революції Гідності наприкінці листопада 2016 року.

"Тоді за результатами обговорення Прем'єр-міністр дав низку доручень щодо врегулювання окреслених "майданівцями" проблем, зокрема щодо внесення постраждалих/поранених на Майдані до єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків та забезпечення необхідних виплат", - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі Прем’єр-міністр та міністр соціальної політики Андрій Рева поінформували представників Ініціативної групи про реалізовані урядом рішення.

"Як і домовлялися, ми нещодавно збільшили одноразову допомогу у 2,3 раза. Найближчим часом розпочнуться перерахування, тобто все абсолютно зафіксовано. Врегулювали питання включення постраждалих на Майдані до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Це теж питання не вирішувалося, ми його врегулювали", - підкреслив Гройсман.

Уряд вніс до парламенту проект закону щодо поширення статусу учасника бойових дій на постраждалих на Майдані.

Крім того, була підтримана ініціатива щодо рекомендування призначення радників голів обласних державних адміністрацій. Прем’єр-міністр дав відповідне доручення, "і на місцях уже теж відбуваються такі призначення".

Глава уряду також повідомив, що координатора Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані, Павла Сидоренка призначено радником Прем’єр-міністра.

У свою чергу Сидоренко зауважив, що уряд виконав фактично 95% доручення, даного на минулій зустрічі – "це дуже великий показник".

"Нарешті на третій рік трагічних подій перемоги Революції Гідності виконавча влада не тільки згадала, що є поранені майданівці, а й почала системно і щодня займатися цими проблемними питаннями. Ми спільними зусиллями працюємо, і це тільки початок", - зазначив Сидоренко.

Він також зауважив відкритість міністерств у вирішенні проблемних питань. "Технічні питання зараз обговорюються з Мінсоцполітики, МОЗ. Є постійний діалог, немає глухої стіни. Немає того, що дати проходять, проблеми залишаються, про поранених забувають. Ні, ми створили систему, яка працює", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-