Луценко не задоволений розслідуваннями справи проти Януковича і К°

Луценко не задоволений розслідуваннями справи проти Януковича і К°

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав незадовільними темпи розслідування справ щодо оточення президента-втікача Януковича.

Про це він сказав на нараді щодо стану виконання органами прокуратури у 2016 році покладених на них функцій і завдань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є проблеми з доведенням до логічного завершення проваджень стосовно представників злочинної влади Януковича. Я кажу це відверто, суспільство ніколи не повірить у результативність роботи Генеральної прокуратури України, поки не буде поставлена крапка над питанням про те, хто довів країну до зубожіння, протистояння, війни та окупації», - сказав Луценко.

За його словами, слідчі центрального апарату ГПУ ще з 2014 року розслідують з десяток таких актуальних проваджень. «Але досі триває слідство щодо Арбузова, Богатирьової, Каськіва, Калєтніка, братів Клюєвих, і я не бачу помітної перспективи. Єдина на кінець минулого року просунулася справа по Табачнику, в процесі - повернення міністерству освіти ряду приміщень, якими заволодів тодішній міністр... І після проведення відповідних експертиз ми будемо готові йти до суду по цьому суб'єкту», - додав генпрокурор.

Він нагадав, що за перші роки після Майдану слідство частково змогло здобути докази та знайти підстави для заочного досудового засудження основних фігурантів. «Проте, як керівник департаменту Горбатюк Сергій Вікторович, так і 12 регіональних прокурорів досі розслідують 30 проваджень за фактами розслідування по цих справах», - наголосив Луценко.

І якщо департамент Горбатюка, за словами генпрокурора, постійно направляє до суду матеріали, то регіональні прокурори просто забули про них. «Колеги, 18 числа об 11 годині кожен з вас покладе квіти та пояснить, що він робить з цими провадженнями у себе в області. Кожен з вас, без жодної охорони, покладете квіти до пам'ятних знаків загиблим на Майдані. Може, хоча б це вас спонукатиме ці справи зрештою розслідувати», - сказав очільник ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-