Замах на Геращенка: Аваков розповів, ким є затримані кілери

Замах на Геращенка: Аваков розповів, ким є затримані кілери

Укрінформ
Попереджений українськими спецслужбами, замах на народного депутата Антона Геращенка був лише епізодом з цілої низки злочинів, інспірованих ззовні.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"Замах на Антона Геращенко, попереджений СБУ, - елемент в ланцюзі низки злочинів, що утворюють систему з центром впливу поза Україною. Нацполіція і СБУ мають факти і матеріали розслідувань за ще цілою низкою епізодів, як здійснених, так і попереджених вбивств, розроблених злочинцями за схожою схемою, в тому числі і резонансних", - написав він.

За словами Авакова, кілери, яких було затримано учора СБУ продовжують ланцюг затримань останнього часу підісланих кілерів за низкою справ, що розробляються Національною поліцією.

"Питання оприлюдення цих матеріалів зараз обговорюється в органах розслідування", - додав він.

Як повідомлялося, голова СБУ Василь Грицак повідомив напередодні про попередження спроби замаху на життя народного депутата України, яка планувалася і координувалася з території Росії. Зловмисники збиралися підірвати автомобіль нардепа або влаштувати вибух на маршруті його руху.

Пізніше стало відомо, що йшлося про народного депутата Антона Геращенко, відомого своєю непримиренною позицією відносно агресивної політики Кремля.

Двоє виконавців замаху було затримано. За інформацією Геращенко, Шевченківський районний суд Києва заарештував їх терміном на два місяці без права внесення застави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-