Онищенко досі не надав жодних доказів підкупу нардепів – глава САП

Онищенко досі не надав жодних доказів підкупу нардепів – глава САП

Укрінформ
Народний депутат із групи "Воля народу" Олександр Онищенко під час відеодопиту 22 грудня не надав слідству жодних доказів щодо підкупу народних депутатів.

Про це заявив керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю "Українській правді".

"Він (Онищенко – ред.) сам подзвонив на Skype, потім переносив, потім телефон у нього сів, потім ще щось. Зв’язався з нами і практично нічого не розповів. Станом на сьогодні жодних доказів, які потрібні для провадження, немає. Є просто "бла-бла-бла", – сказав керівник САП.

За словами Холодницького, і досі Онищенко не надав конкретної інформації про те, кому давав гроші і за які голосування, не назвав жодних дат і місць. "А я платил, а я не помню" – ось усі відповіді. Наша задача - підійти до цього об’єктивно, але все виглядає якось так. Він укотре просто виговорився, і на цьому все закінчилося", – пояснив прокурор.

Як відомо, 22 грудня у НАБУ відбулося відеоопитування народного депутата Олександра Онищенка, який тривав близько двох годин.

В Україні народний депутат Онищенко підозрюється в організації корупційної схеми, що завдала збитків державі у розмірі понад 3 млрд грн.

Верховна Рада 5 липня позбавила Онищенка недоторканності, а також проголосувала за його затримання та арешт. Однак до того він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни. Онищенко заявляв, що перебуває у Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

10 серпня Національне антикорупційне бюро оголосило Онищенка в розшук.

Служба безпеки України звинуватила Онищенка у шпигунстві на користь Росії.

У свою чергу Онищенко заявив 1 грудня, що передав агентам ФБР аудіозаписи розмов Президента України Петра Порошенка та його оточення, що нібито підтверджують їх причетність до корупції. Адміністрація Президента звинувачення категорично заперечує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-