Харківщина лідирує за кількістю демонтованих пам'ятників

Харківщина лідирує за кількістю демонтованих пам'ятників

Укрінформ
Харківщина лідирує за кількістю демонтованих пам'ятників радянського часу: понад 200, у тому числі, більше ніж 150 - Леніну.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в Харківській ОДА.

"На території Харківщини в рамках закону про декомунізацію демонтовано 256 радянських пам'ятників, у тому числі, 155 - Леніну, і це кращий результат у країні", - відзначили в ХОДА.

Значна частина пам'ятників, стало відомо, знесена за ініціативою активістів, які "не чекали рішення влади".

"Харківщина - в числі лідерів і з декомунізації радянських найменувань. Всього перейменовано більше ніж 4 тис. вулиць, площ, станцій метро. Так, площа Руднєва став площею Героїв Небесної Сотні, проспект Леніна - проспектом Науки, станція метро "Радянська" - "Площею Конституції",  район Дзержинський - Шевченківським, Ленінський - Холодногірським, Орджоникідзевський - Індустріальним", - додали в ХОДА.

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня 2015 року в Україні набрав чинності Закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

У Харкові у вересні 2014 року активісти на площі Свободи за допомогою вантажівки і тросів звалили найбільший в Україні пам'ятник Леніну. За рішенням Харківської міськради, нині здійснюється реконструкція площі Свободи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-