Тарас Чорновіл вважає, що Луценко у 2017-му розслідує загибель батька

Тарас Чорновіл вважає, що Луценко у 2017-му розслідує загибель батька

Укрінформ
Колишній народний депутат Тарас Чорновіл сподівається у 2017 році дізнатися всю правду про загибель його батька.

Про це він сказав під час прес-конференції в Укрінформі, відповідаючи на запитання кореспондента агентства. 

"Справа про вбивство В'ячеслава Чорновола досі не розслідувана і не закрита. Після фальшивого суду початку 2014 року, якраз в той день у січні, коли на Грушевського була перша кров, закрили кримінальну справу. Потім апеляційний суд її відразу поновив, бо всім було зрозуміло, наскільки її по-брудному закрили. Вона пішла в Генпрокуратуру, поки що лежить. Я вже розмовляв з Юрієм Луценком. Вони мусять розв'язатися з кількома актуальними, за які їх б'ють і товчуть. А по тій справі треба переворушити дуже великий об'єм матеріалів. На неї просто фізично зараз немає слідчих. Але я надіюся, що це трапиться в ближчому часі. Так що  завдання - спільно в наступному році добитися, щоб ця справа була доведена до остаточного ров'язання", - зазначив Чорновіл.

За його словами, ще одне з завдань разом з Валентиною Чорновіл, батьковою сестрою, - це остаточне закінчення справ по батьковій спадщині.

"Це 10 томів, які нарешті закінчені (десятий том видання "В'ячеслав Чорновіл. Твори" нещодавно вийшов у видавництві "Смолоскип" - ред.). Вона доробляє бібліографію до цих 10-ти томів. На превеликий жаль, підтримки практично жодної - ніде, ні від кого. Вдячність окрема видавництву "Смолоскип", його директору Осипу Зінкевичу, який знаходить десь фінанси на видання", - підкреслив Тарас В'ячеславович.

Він також висловив жаль, що у Києві фактично перестав існувати меморіальний музей В'ячеслава Чорновола. "Виявилося, що Києву не потрібний цей музей", - сказав він.

Тарас Чорновіл також розповів, що останнім часом, і ще не один місяць на це піде, займається упорядкуванням та хронологією оцифрованих батькових фотографій. "Важко розібратися, що де є, якщо ні одна з них не була підписана. 10 тисяч фотографій, і треба встановити за якимось вторинними ознаками, в якому році це було", - уточнив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-