У

У "справі Кацуб" затримали трьох важливих свідків, четвертий застрелився - Луценко

Укрінформ
Генпрокуратура затримала трьох фігурантів справи братів Кацуб, і нині вони дають свідчення. Четвертий свідок застрелився, коли слідчі намагалися увійти в його будинок.

Про це в середу у комітетах Верховної Ради журналістам розповів ггенеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В рамках слідчо-оперативних дій сьогодні планувалися обшуки та затримання чотирьох посадових осіб (у межах кримінального провадження щодо братів Кацуб - ред.) того періоду Міністерства енергетики та "Нафтогазу України". Троє з них були успішно затримані і зараз дають викривальні свідчення в офіційному порядку. Четвертий свідок, який давно знаходиться в розшуку, а також щодо нього ще є не перевірена інформація, що він намагався зафіксувати свою смерть ще в 2014 році, ми встановили його місцезнаходження у Вінницькій області і в момент проникнення цього будинку його власник, свідок, колишній заступник голови "Нафтогазу України" пан Юр'єв застрелився", - сказав Луценко.

За його словами, у присутності уповноважених понятих при обшуку приміщення було знайдено тіло загиблого, мисливська зброя. Зараз відбуваються необхідні слідчі й експертні дії на місці події.

Луценко зазначив, що загиблий був важливим свідком для слідства, оскільки в організаційній побудові "Нафтогазу" його місце було між керівником "Нафтогазу" (на той момент Бакуліним) та обома братами Кацубами.

"Його свідчення були для нас дуже важливими. Проте інші троє затриманих є не менш цінними свідками і їхні свідчення, наскільки мені відомо, підтверджують версію слідства про те, що саме брати Кацуби зорганізували оборудку та сприяли розкраданню державних коштів у колосальних розмірах - понад 120 мільйонів доларів", - підкреслив він.

Як повідомлялося, сьогодні слідчі прокуратури під час обшуку виявили тіло колишнього заступника голови НАК "Нафтогаз України" зі слідами вогнепального поранення. Згодом стало відомо, що це колишній заступник голови НАК часів Януковича Геннадій Юр'єв.

Він був фігурантом розслідування, яке стосувалося зловживань на державних тендерах. Підозрюваними в цій справі є Олександр і Сергій Кацуби.

Брати Кацуби підозрюються в тому, що в період з серпня 2012 року по 2013 рік шляхом зловживання службовим становищем заволоділи грошовими коштами "Нафтогазу" на суму понад 450 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-