Британський експерт застерігає Європу від

Британський експерт застерігає Європу від "червоно-коричневого союзу"

Укрінформ
Євросоюз повинен тиснути на Росію санкціями, щоб допомогти Україні у протистоянні російській агресії та убезпечити себе від "червоно-коричневих" сил.

Таку думку під час онлайн-дискусії на проекті DEBATES.EU щодо продовження санкцій проти Росії висловив британський громадський діяч, науковець та перекладач українською мовою Стів Комарницький, повідомляє брюссельський кореспондент Укрінформу.

"Якщо ЄС не підтримуватиме зміцнення міжнародного права відносно України, то він наражатиметься на більшу небезпеку у середині власних кордонів. Росія має за мету розколоти ЄС та розірвати трансатлантичний союз. Відтак існуючі санкції морально виправдані і є визначальними для європейської безпеки", - переконаний британський експерт.

При цьому він акцентував увагу на особливій важливості для ЄС убезпечити себе від так званого червоно-коричневого союзу, що поєднує ліворадикальні комуністичні та крайні праві націоналістичні сили, які спонсорує Путін.

Експерт наголосив, що злочини Росії в Україні, включаючи вторгнення в Крим, порушення міжнародно визнаних кордонів, можуть потенційно призвести до конфліктів усередині ЄС.

"Росія дестабілізує Євросоюз, використовуючи неприпустимі засоби: політиків та інші сили, які спонукаються різними засобами, включаючи фінансування та банківські позики, використовуючи вплив олігархів та медіа", - зазначив Комарницький.

Він також висловив переконання, що ЄС має збільшити видатки на протидію російській дезінформації та створити свою спеціальну службу.

"Я вважаю, що ці заходи повинні розглядатися у рамках нового безпекового пакету ЄС", - заявив Комарницький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-