Україна встановила місцеперебування 58 полонених на Донбасі - Геращенко

Україна встановила місцеперебування 58 полонених на Донбасі - Геращенко

Укрінформ
Українській стороні вдалося встановити місцеперебування 58 полонених українських громадян, яких незаконно тримають на Донбасі.

Про це в ефірі "112 Україна" повідомила перший віце-спікер парламенту, представник України на переговорах у Мінську Ірина Геращенко.

"Українській стороні дуже важко далося встановити місцеперебування 58 осіб, яких тримають на території, підконтрольній бойовикам. 52 перебувають на території Донецька, 6 – Луганська", - повідомила Геращенко.

Геращенко подякувала Президентові України, який повністю підтримав ініціативу СБУ та Мінської гуманітарної підгрупи передати до "ДНР", як жест доброї волі, 15 осіб, які вчинили проти України кримінальні злочини, але на їх руках немає крові. "Ці списки ми сьогодні передали ОБСЄ, і ці люди зараз проходять юридичну процедуру", - зазначила представник України.

"Ми чекаємо і звертаємося офіційно до Російської Федерації, до контрольованих ними бойовиків проявити жест гуманізму - розблокувати процес звільнення заручників. Якщо Кремль і ФСБ вирішили передати заручників комусь з народних депутатів України - передайте, будь ласка, передайте. Негайно привезіть їх до блок-посту - наша Служба безпеки зустріне наших хлопців. Українська влада повністю готова до того, щоб надати їм медичну та психологічну реабілітацію. А цей список "228", який ми заявили - з якого ці 15 людей, яких ми передаємо в односторонньому порядку - ми готові в якнайшвидшому порядку передати, тільки щоб звільнити всіх українських заручників, яких погоджує протилежна сторона", - сказала Геращенко.

Втім, вона зауважила, що всього в списку українських заручників 109 людей, і інших ще треба знайти. У списку зниклих безвісти 495 людей - і їх всіх теж треба знайти. І для цього РФ і повністю контрольовані нею бойовики мають розблокувати доступ для Червоного Хреста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-