Касько: ГПУ має менше року для розслідування злочинів Януковича і Кº

Касько: ГПУ має менше року для розслідування злочинів Януковича і Кº

Укрінформ
У Генеральної прокуратури залишається 10 місяців, аби завершити розслідування справ щодо зловживань колишнього президента України Віктора Януковича та його оточення.

Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько.

"Залишається десь місяців десять, не більше, аби завершити розслідування про справах та скерувати їх до суду. Оскільки у листопаді наступного року набирають чинності зміни до Перехідних положень Конституції та до Кримінально-процесуального кодексу, згідно з якими справи про ТОП-корупцію чиновників Януковича мають бути передані до НАБУ, а інші справи, що розслідуються ГПУ, -  до Державного бюро розслідувань", - зазначив Касько.

На його переконання, залишається дуже мало часу, аби Генпрокуратура у межах своєї компетенції довела провадження проти високо посадовців часів Януковича та його самого до логічного кінця, себто до суду.

"Все залежить від того, який процес був досягнутий за останній час у розслідуванні. Якщо вони перебувають у такому ж стані як й рік тому, то слідчі не зможуть вкластись у такі терміни, за умови навіть інтенсивної праці. Але подивимось, можливо? за цей час слідчими була проведена грунтовна робота", -  наголосив Касько.

За словами правника, НАБУ вже слід починати вимагати підготовки деяких справ до передачі їхньому відомству для подальшого розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-