"Батьківщина" не забиратиме в Савченко мандат

Укрінформ
Фракція «Батьківщина» не планує ініціювати позбавлення депутатського мандата Надії Савченко.

Про це під час прес-конференції заявила лідер партії Юлія Тимошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Партія «Батьківщина» не буде ініціювати позбавлення Надії Савченко депутатського мандата, тому що люди віддали за неї голоси і вона має право працювати у Верховній Раді», - сказала Тимошенко.

Водночас вона підкреслила, що наразі дороги «Батьківщини» й Савченко розійшлися й тому її було виключено зі списку фракції. Зокрема, за словами Тимошенко, різними виявилися позиції фракції й Савченко, у першу чергу, у питанні можливості проведення переговорів з терористами.

«Наші позиції розходяться в тому, що партія «Батьківщина» вважала і вважає, що ніяких переговорів з терористами, які сьогодні є інструментом захоплення й окупації Донбасу, бути не може, тому що вони не є самостійними гравцями в цій війні, вони є злочинцями і вони мусять відповідати по закону. А реально, усі переговори, на наш погляд, мусять іти у форматі Будапештського меморандуму», - зазначила парламентарій.

Крім того, вона наголосила, що не співпали погляди партії й Савченко у питанні проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донбасу й наданні амністії бойовикам.

«Наші дороги розійшлися і тепер Надія Савченко працює як незалежний депутат у Верховній Раді, як позафракційний депутат. Вона організовує свій власний громадський рух, свою власну політичну дорогу й вона має на це право», - наголосила Тимошенко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня фракція «Батьківщина» прийняла рішення про виключення зі своїх лав народного депутата Надії Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-