Слідчі просять допомогти ідентифікувати двох причетних до катастрофи МН17

Слідчі просять допомогти ідентифікувати двох причетних до катастрофи МН17

Укрінформ
Міжнародна слідча група ідентифікувала сто осіб, які причетні транспортування ЗРК "Бук" на територію України та пострілів з нього, що стало причиною авіакатастрофи літака МН17.

Про це на брифінгу заявив перший заступник генпрокурора Дмитро Сторожук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нами встановлені та ідентифіковані сто людей, які причетні до збиття літака МН17. Мова йде про осіб, які брали безпосередню участь у транспортування "Бука", його супроводженні, членів екіпажу, який ним керував, та людей, які давали накази та розпорядження, які були направлені на транспортування", - зазначив Сторожук.

За його словами, слідство наразі ще встановлює роль кожного в авіакатастрофі літака МН17.

Водночас посадовець звернувся до суспільства з проханням допомогти ідентифікувати осіб -   Андрія Івановича з позивним "Оріон" та Миколи Федоровича з позивним  "Дельфін". "Ми хочемо встановити, хто ці люди", - сказав він.

Сторожук попросив повідомити в Генпрокуратуру кожного, хто володіє інформацією про цих осіб та їхнє місцеперебування.

Він також запевнив, що кожен, хто має що повідомити про "Оріона" та "Дельфіна", в рамках програми захисту свідків буде в безпеці.

"Міжнародна слідча група запевняє всіх, що в кожній країні, яка входить до неї, встановлюється програма захисту свідків. Це питання обговорюється засекречено. Дається можливість встановлення різних методів допиту, який може відбуватися на території іншої країни, може буди приховано особу свідка", - зазначив заступник генпрокурора.

За його словами, громадяни України, які проживають на окупованих територіях і мали відношення до авіакатастрофи, можуть розраховувати на угоду зі слідством. "Все буде залежати від того, яку участь брала та чи інша особа у цій трагедії", - зазначив Сторожук.

"Одна із версій слідства полягає в тому, що деякі люди виконували певні доручення, навіть не знаючи, для чого вони це роблять. Слідчі мають знайти відповіді на запитання, хто віддав наказ доставити ЗРК "Бук", з якою метою були здійснена поставка та хто дав наказ збити літак. Всі ці питання відіграють важливу роль в ході слідства. Для міжнародної слідчої групи є важливою роль кожного зі ста людей", - резюмував заступник генпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-