Супрун вимагає вдосконалення процедури відбору держсекретарів

Супрун вимагає вдосконалення процедури відбору держсекретарів

Укрінформ
Процедура конкурсного відбору на посади держсекретарів потребує вдосконалення, аби не допустити на ці посади людей із заплямованою репутацією.

Про це на брифінгу заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ця процедура, яка відбувається, недосконала. Ми бачимо, як подають документи люди, які були в уряді за президента Януковича, навіть ті, які були звільнені з нашого міністерства через непрофесійність. Зараз проходять комісію кандидати на держсекретаря Міністерства охорони здоров'я, серед них є і керівники фармкомпаній, приватних страхових компаній, а також ті, хто був звільнений з державної служби через професійну невідповідність. Але вони чомусь проходять на другий етап тестування", - сказала Супрун.

За її словами, посада держсекретаря в міністерстві дуже відповідальна і передбачає не тільки організацію роботи міністерства, визначення кадрової політики установи, затвердження штатного розпису та кошторису, а й впровадження реформ навіть при зміні очільників відомства. Крім того, Супрун зауважила, що комісія розглядає кандидатури держсекретарів для всіх міністерств, але технічні завдання мають прописуватися для держсекретаря кожного міністерства. Також, за словами учасників брифінгу, гідні кандидати не допускаються до конкурсу через брак досвіду роботи на керівній посаді, а сам відбір кандидатів проводиться непрозоро.

В.о. міністра повідомила, що буде проведено зустріч з комісією, яка проводить конкурсний відбір на посади держсекретарів, із представниками уряду, з громадськими організаціями для обговорення процедури відбору і можливого її перегляду.  

"Справа не у наших уподобаннях, справа у цінностях. Ми маємо фактично спробу реваншу. Ми не будемо ширмою, і ніхто бізнесом за нашими спинами займатися не буде. Ми - за ефективну прозору систему. Ми розуміємо, що колись підемо, але маємо бути певні, що ті реформи, які ми робимо, незворотні, не будуть переглянуті на користь маленької групи осіб", - зазначив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-