Уряд США не підтверджує і не спростовує отримання від Онищенка компромату

Уряд США не підтверджує і не спростовує отримання від Онищенка компромату

Укрінформ
Міністерство юстиції Сполучених Штатів називає "звичайною практикою" звернення окремих осіб (у т.ч. іноземних громадян) до урядових структур США для надання інформації про порушення американського законодавства, однак не може ні підтвердити, ні спростувати такого контакту з народним депутатом України Олександром Онищенком.

Так прокоментував ситуацію речник Мінюсту США Пітер Карр у відповідь на інформаційний запит Укрінформу з проханням прокоментувати заяву українського нардепа про передачу компромату американській владі.

"Кримінальний відділ Міністерства юстиції США розслідує і займається порушеннями виключно законів США. Загалом, вважається загальною практикою, коли окремі люди зустрічаються з представниками Міністерства юстиції для передачі інформації", - зауважили в американському відомстві.

Як підкреслили в міністерстві, прокурори та агенти правоохоронних органів намагаються провести такі зустрічі, щоб зібрати потенційну інформацію про можливе порушення закону США, однак "сам факт подібної зустрічі є не є свідченням того, що такі порушення мали місце, або що інформація джерела вважається точною".

Американська сторона уникла прямої відповіді про те, чи все ж мав місце контакт Онищенком. "З принципових міркувань, міністерство не підтверджує і не заперечує своїх зустрічей з будь-якою персоною, або чи вважається конкретна інформація точною, чи все ж має відношення до порушень законодавства США", - зауважили в Міністерстві юстиції.

Як повідомлялося раніше, Олександр Онищенко заявив про передачу компрометуючих українську владу матеріалів американським спецслужбам. У Генпрокуратурі України заявили, що не мають жодних документальних підтверджень такого контакту. Як зазначив з цього приводу генпрокурор України Юрій Луценко, заяви Онищенка є "звичайним піар-захистом" людини, яка підозрюється і розшукується за особливо тяжкі злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-