Луценко сказав, коли судитимуть Януковича

Луценко сказав, коли судитимуть Януковича

Укрінформ
Заочне засудження екс-президента Віктора Януковича за підозрою в державній зраді може початися в першому кварталі 2017 року.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає Ліга.нет.

"Це справа буде найбільш перспективною. У ній буде невелика кількість документів. Справа про державну зраду Януковича отримає кілька важливих слідчих дій і перекваліфікується вже в обвинувальний акт", - сказав Луценко.

Луценко зазначив, що прокуратура скористалася тим, що Янукович на прес-конференції підтвердив, що підписав лист з проханням ввести російські війська в Україну.

Глава ГПУ запевнив, що Януковичу офіційно вручили підозру. Передбачається, що у справі буде не більше 10-20 томів матеріалів і суд у першому кварталі 2017 року перейде до її розгляду.

28 листопада Луценко у Святошинському райсуді Києва оголосив повідомлення про підозру Януковича в державній зраді.

Нагадаємо: наприкінці листопада 2016 року Янукович дав прес-конференцію в Ростові-на-Дону, заявивши, що "зібрав три томи про злочини на Майдані". Крім того, утікач наполягав, що угода про створення ЗВТ Україна-ЄС "порушувала інтереси України", хвалив російського президента за вторгнення і розв'язання війни в Донбасі, та жалкував, що "не знайшов у собі сил підписати наказ про введення військ та введення воєнного стану", щоб придушити Майдан. В Україну екс-диктатор повертатися наміру не має.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-