Янукович заперечує тісні контакти з Медведчуком під час Майдану

Янукович заперечує тісні контакти з Медведчуком під час Майдану

Укрінформ
Екс-президент Віктор Янукович заявив, що не контактував з Віктором Медведчуком під час подій Революції Гідності, хоча прокуратура наполягає на зворотному.

Про це він сказав під час відеодопиту в Святошинському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Із Медведчуком у мене були дуже обмежені стосунки. Ми з ним зустрічалися, якщо він бував на деяких заходах, які проводилися... Особистих стосунків у нас з ним не було. Я пам'ятаю, дуже обмежені були ці стосунки", - сказав Янукович.

Він заперечує, що мав будь-які телефонні розмови з кумом Путіна взимку 2013-2014 років.

У свою чергу, прокурор розповів, що слідством встановлено щонайменше 54 телефонних контактів між екс-президентом та Медведчуком у грудні 2013 року - лютому 2014 року.

Янукович відповів на це, що не пам'ятає "таких численних контактів з будь-якою людиною, не тільки з Медведчуком".

Водночас, прокурор наголосив, що згідно з отриманою слідством інформацією, безпосередньо перед початком розстрілу людей 20 лютого 2014 року колишній президент знову говорив з Медведчуком.

"20 лютого в період 8.56-8.58 хвилин, якраз перед тим часом, коли почалися масові розстріли протестувальників працівниками міліції зафіксовано 3 вихідних дзвінків з вашого особистого мобільного телефону російському абоненту, після чого о 8.59 ви зі свого мобільного телефону здійснили дзвінок на телефон Медведчука тривалістю 144 с.... О 9.11 ви вже з іншого мобільного телефону, яким користувалися постійно, здійснили ще один дзвінок на телефон Медведчука", - звернувся прокурор до Януковича.

У відповідь на це, екс-президент заявив, що його особисті телефони "завжди були у помічників" й подібних розмов він не проводив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-